Van droom naar realiteit: Een jong gezin verbouwt hun ideale woning met WOW WONEN

Wanneer je een huis koopt met de gedachte aan gezinsuitbreiding, wordt ruimte al snel een prioriteit. Dat is exact het geval bij dit jonge koppel: Sven en Charlotte. Samen met hun éénjarige zoontje droomden ze van een plek waar ze écht tot rust konden komen, met voldoende ruimte voor een toekomstig broertje of zusje. Hun zoektocht naar meer ruimte en privacy bracht hen uiteindelijk naar een woning in Roeselare, waar ze een geweldig verbouwavontuur zijn gestart.

Van nieuwbouw naar rust en ruimte

 

Na een tijdje te hebben gewoond in een moderne nieuwbouwwijk, begon het koppel te snakken naar meer rust, privacy en vooral: ruimte. In december 2022 vonden ze na lang zoeken hun droomhuis. Deze woning, gelegen in een rustige buurt en omringd door natuur, biedt veel meer ruimte dan hun vorige woning, zowel binnen als buiten. De tuin is ruim genoeg voor een speelparadijs voor hun zoon, en de woning zelf heeft oneindig veel potentieel om hun landelijke, warme stijl tot leven te brengen.

De WOW-factor op de Bisbeurs

 

Het was op de Bisbeurs in 2023 dat het koppel in contact kwam met WOW WONEN. Overtuigd door de mogelijkheden en de persoonlijke aanpak, kozen ze voor het “WOW IT WITH US” pakket. Dit bleek een gouden zet. Vooral de hulp bij het grondplan en de indeling van hun nieuwe woning is voor Sven en Charlotte van onschatbare waarde. De bovenverdieping, die oorspronkelijk dienst deed als zolder en die aanvankelijk een puzzel leek, wordt dankzij WOW WONEN omgetoverd tot een functionele en sfeervolle ruimte, klaar om de wens van een tweede kindje in vervulling te laten gaan.

Een vlot verbouwavontuur

 

De verbouwingen startten begin 2024, en hoewel verbouwen vaak synoniem staat voor stress, blijft dit koppel opvallend rustig. De ervaring van Sven als elektricien in de bouwsector helpt natuurlijk mee, maar het is vooral hun grondige voorbereiding die ervoor zorgt dat ze niet voor verrassingen komen te staan. “Goed plannen en goed nadenken over wat je wil, dat is echt de sleutel,” zegt het koppel. “Maak een plan op voorhand, zodat je niet later tegen problemen aanloopt, zoals een nieuwe deur plaatsen om die er later terug uit te halen omdat er iets vergeten is.”

De badkamer blijkt tot nu toe de grootste uitdaging. De indeling ervan is een behoorlijke puzzel, maar dankzij het inzicht en hulp van WOW WONEN, krijgt deze ruimte nu ook meer en meer de vorm van een rustgevende oase. Zo helpen we hen bijvoorbeeld om de droom van een losstaand bad waar te maken door op de plannen een op maat gemaakt ‘podium’ te integreren waar het bad in geïnstalleerd zal worden. Voor zaken zoals de afvoer en het sanitair, waar ze geen expertise in hebben, vinden ze het lastig om de controle uit handen te geven. Maar met de juiste partners aan hun zijde, verloopt alles momenteel zoals gehoopt.

Dromen van de toekomst

 

Ondanks hun drukke leven met een jong kindje, een eigen zaak en een verbouwing, weten ze precies wat ze willen in hun droomhuis. Bovenaan hun verlanglijstje staan een stijlvolle bar, een koelcel voor al hun verse producten en een ruime dressing. Stuk voor stuk elementen die hun woning tot een echte thuis zullen maken.

Met een duidelijk plan, oog voor detail en de ondersteuning van WOW WONEN, zijn ze goed op weg om hun droomwoning volledig naar wens te maken. Hun verhaal is een duidelijk voorbeeld dat met de juiste voorbereiding, een helder budget en de juiste partners aan je zijde, je van elke woning iets unieks kan maken. Ben jij ook klaar om met ons in het verbouwavontuur te springen?

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf