Het verbouwverhaal van Lotte en haar gezin

Lotte (42) en haar man Dieter, stonden iets meer dan een jaar geleden voor een moeilijke beslissing: verbouwen of verhuizen? Samen met hun twee dochters, June (17) en Jade (15), wonen ze al vijftien jaar in hun huidige huis. Hoewel hun woning perfect leefbaar was, kriebelde het toch om na al die tijd wat aanpassingen te doen om er volledig hun thuis van te maken. Ze zijn heel gelukkig in deze woning, dus uiteindelijk kozen ze ervoor om hun vertrouwde thuis te verbouwen. Samen met WOW WONEN uiteraard!

De stijl van hun dromen
 

Na veel wikken en wegen, het maken van visionboards en supportsessies met ons, besloten Lotte en haar gezin voor een moderne, maar niet te strakke Scandinavische stijl met een landelijke touch te gaan. Ze dromen ervan een warme en uitnodigende sfeer te creëren met zachte tinten, zoals beige, gecombineerd met hout en accenten in zacht-roze en zacht-groene tinten. De verbouwing begon eind februari en zal hopelijk in september klaar zijn. 

Praktische uitdagingen
 

Het gezin vertrouwt vakmensen hun droomproject toe en voert zelf geen werken uit, maar ze moeten uiteraard wel het project managen en in goede banen leiden. Het praktische regelen van de verbouwing en het blijven wonen in het huis met 2 tieners, was een grote uitdaging. Enkel de benedenverdieping wordt aangepakt, dus het gezin slaapt boven en heeft hun leefruimte en keuken tijdelijk in de garage en kelder ingericht. Lotte werkt vanuit huis vanuit de kelder. Dat verloopt prima, maar ze kijkt uiteraard ook uit naar de voltooiing van hun project.

Keuzes en dilemma’s
 

Het maken van de juiste keuzes tijdens de verbouwing bleek ook een uitdaging, zoals voor vele (ver)bouwers. Er zijn zoveel mooie opties dat het moeilijk was om bij hun initiële visie te blijven. Dankzij de hulp van WOW WONEN, met ons online platform en support-calls, kon Lotte goed nadenken over hun keuzes en kreeg ze praktisch advies, inspiratie en hulp bij het doorhakken van knopen. WOW WONEN hielp hen onder andere bij het kiezen van de raamkleur en het ontwerp van de voordeur, en gaf hen een tijdloos advies dat niet enkel gericht is op trends, zodat het gezin over 20 jaar nog steeds verliefd is op hun woning!

De WOW-factor
 

Het gezin koos ervoor om vakmensen in te schakelen voor de verbouwing, aangezien niemand in de familie ervaring had in de bouwsector en zij zelf ook geen ervaring hadden. De keuken en de uitbouw naar de bureauruimte worden de eyecatchers van hun huis en zijn voor hen de belangrijkste ruimtes. Dankzij WOW WONEN kozen ze voor een tijdloze stijl en materialen die naadloos aansloten bij hun dromen. Lotte wil dan ook graag andere (ver)bouwers aansporen om te durven dromen en om vast te houden aan hun visie, ook al denken ze op voorhand dat het niet realistisch is voor hun budget. Alles is mogelijk, ook jouw woning die WOW-factor geven!

Lotte’s tips voor andere verbouwers
 

Lotte beveelt anderen aan om de stappen op het platform van WOW WONEN goed te volgen en om je op tijd aan te sluiten. Voor haar was WOW WONEN een enorme meerwaarde vanaf het begin van hun project, ookal deden zij zelf geen uitvoerende werken.

Lotte sloot zich aan bij WOW WONEN mede omdat ze graag het advies van een (interieur)architecte had willen hebben, maar het inhuren van twee architecten is gewoonweg zeer duur. Wij boden haar het totaalplaatje aan: extra steun en expertise op elk vlak, met mooie oplossingen voor elk budget.

Met WOW WONEN aan hun zijde hebben Lotte en haar gezin de stap gewaagd naar hun droomhuis. Hun verhaal is een inspiratie voor iedereen die twijfelt over verbouwen of verhuizen: blijf dromen en laat je ondersteunen door experts die naar je luisteren en je helpen om je visie waar te maken. You can do it!

Ben jij net als dit gezin ook een woning aan het (ver)bouwen? Boek dan nu je GRATIS WOW-call en ontdek hoe wij je kunnen begeleiden van A tot Z!

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf