Let’s stay positive!

Laat je niet demotiveren door alle regeltjes en wetgeving omtrent verbouwen. Samen blijven we positief!

We merken dat al het nieuws rond EPB-regelgeving, energiescores behalen, stijging van de rente, stijging van materiaalprijzen,… toch wel enorm demotiverend werkt.

Wij willen jou vertellen dat je er gewoon het beste moet van maken. Je hebt een mega investering gedaan en bent goed bezig! Onze boodschap: haal het maximale uit het proces en ga voor een WOW-woning.

Uiteraard moet je goed isoleren, is het belangrijk officieel in orde te zijn Ć©n moet alles grondig, correct en kwalitatief uitgevoerd worden. Maar je mag niet vergeten: het moet wel allemaal binnen jouw budget passen.

Want het heeft toch geen zin een mega warmtepomp, 300 šŸ˜‰zonnepanelen, een massa aan gevelisolatie te voorzien, een enorme uitbouw te doen, dakkappellen te steken,… als je achteraf op de chape moet leven en die droomkeuken enkel maar een droom blijft?

Wacht dus nog even met offertes op te vragen tot je onderstaande tips hebt gelezen en bespaar jezelf veel kopzorgen en tijd. šŸ’Ŗ

Maak eerst voor jezelf duidelijk wat je van jouw toekomstige thuis verwacht en som dit op. Stel jezelf de vraag: “Wat past nu Ć©cht bij en mijn levensstijl?”.
šŸ”¶ Tip: Schakel nog geen architect of aannemers in voor je project. Het zou kunnen dat deze niet van toepassing zijn voor de omvang hiervan. Zo heb je al een grote kost bespaard.

Laat je kritisch/realistisch kantje even achterwege en bepaal, los van wat jij mogelijk acht, wat jij in de huidige woning mist.
šŸ”¶Tip: Ga zelf nog niet tĆ© oplossingsgericht denken, want het zou kunnen dat je dingen in je hoofd haalt die eigenlijk op een budgetvriendelijkere manier anders kunnen. Bijvoorbeeld: misschien denk je dat bijbouwen prioritair is, maar wie weet kan je met jouw huidige volume al je dromen waarmaken zonder je extra in de kosten te jagen.

Bepaal je budget per maand en wees realistisch in wat je financieel aan kan.
šŸ”¶Tip: Zorg dat je volledige loon niet naar je woning gaat maar dat je nog extra financiĆ«le ademruimte hebt. Want wat is een mooie woning zonder een gelukkig en vrij leven?

Vooraleer je als een halsoverkop offertes van daken, gevels, vloerisolatie, warmtepompen,… gaat opvragen -> Doe een energie audit en ontdek wat de “zwakke” punten van je woning zijn. Waar gaat er het meest warmte naar buiten?
šŸ”¶Tip: Hou rekening met de belangrijkste punten die je achteraf niet meer kan toevoegen (vloerisolatie, dakisolatie, de juiste leidingen leggen,…) en stel in nood een plan op om later technieken (warmtepomp, zonnepanelen,…) bij te leggen.

Maak dan je prachtontwerp en zorg dat je het maximale uit al je ruimtes haalt. Als je geen budget hebt om bij te bouwen, optimaliseer dan de ruimtes die je nu hebt en houd rekening met daglicht, de juiste flow, harmonieuze materiaalkeuzes Ć©n giet alles in een mooi ontwerp. Want creativiteit kost geen geld.

“Voor ik aan de slag ging met WOWwonen had ik veel grotere verbouwplannen die me het dubbele in geld en tijd zouden kosten.
Tiene en Ellen hebben me geĆÆnspireerd het beste uit de huidige ruimtes te halen met een top ontwerp als resultaat!” – Lotte B.

Voel jij je verloren in de wondere wereld van verbouwen?
Heb je het gevoel dat je steeds de verkeerde stappen zet?
Mis je een houvast?
Wil je efficiƫnter te werk gaan?
Weet dat wij jou vanaf nu al kunnen helpen.

Plan dan nu een vrijblijvend gesprek in en ontdek hoe wij jou op een betaalbare manier kunnen begeleiden en ondersteunen met een WOW-resultaat dat Ć©cht bij je past!

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf