5 tips bij het kiezen van materialen

Ongetwijfeld heb je een massa ideeën verzameld en weet je perfect wat je zelf mooi vind en wat niet? Maar hoe maak je nu een finale keuze?

TieneLaurent_Roeselare_Villa Billiouw_01

Heb jij ook moeite bij het kiezen en combineren van een kleur of materiaal, zoals een houten vloer of verf? ⁠Het is inderdaad niet gemakkelijk de juiste combinatie te maken aan de hand van een klein staaltje. We weten dat heel goed en hebben daarom 5 tips opgelijst om je hiermee te helpen. Zo leer je trouwens te zien of alles zal overkomen zoals jij het écht graag wil.

1. Weet dat er een groot kleurverschil is tussen een klein staaltje en wanneer je datzelfde materiaal of kleur in een groter oppervlakte ziet. Hoe groter het oppervlak hoe donkerder het kleur/materiaal zal zijn. Het zou dus ook kunnen dat je een staal in het klein te licht vindt, maar dat deze in een groot vlak exact is wat jij wil.

2. Vraag altijd een staal mee naar huis bij het bestellen van een materiaal (verf, keukentablet, keukenkasten, gordijnen,…). Neem ze vervolgens mee naar de volgende showroom en leg de verschillende stalen van de materialen naast elkaar. Zo zal je de combinatie van materialen veel beter kunnen voorstellen en zie je of dit eventueel wel/niet zou botsen.

3. Bezoek de winkel bij het kiezen van een belangrijk en duur materiaal (vloer, keukentablet, kasten…) meerdere keren. Smaken verschillen, dat is waar, maar ook jouw smaak zal veranderen. Door een materiaal vaker te zien zal je meer voeling krijgen of het de juiste beslissing is of niet.

4Ga met je stalen naar buiten waar je daglicht hebt. ⁠In een donkere showroom zal je de ware kleur niet zien en dus ook geen goede keuze kunnen maken.

5. Bestel nooit een duur materiaal aan de hand van een foto of online. Het zal in realiteit altijd verschillen en die fout wil je niet maken!

Ben jij ook aan het bouwen of (ver)bouwen en heb je vragen? Neem dan contact op met WOW WONEN en we bekijken samen hoe je het maximale uit je plannen haalt!

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf