Is het inschakelen van een architect een must voor jouw woning?

Als je WOW WONEN al een beetje kent, dan weet je dat we je graag inspireren en informeren over elk aspect dat met bouwen of verbouwen te maken heeft. Vandaag duiken we in het grote architect-dilemma: Is het een must om een architect in te schakelen bij het (ver)bouwen van je woning, of ga je met de huidige indeling aan de slag? Het is een vraag waar veel jonge (ver)bouwers mee worstelen, en wij zijn hier om je te begeleiden in de beste keuze voor jouw woning.

WOW WONEN gelooft vooral in jouw capaciteiten. Dat wil onder andere zeggen dat we vinden dat een architect niet altijd de enige juiste oplossing is. Soms kun je meer bereiken met de huidige indeling van je woning dan je denkt. Het draait allemaal om creativiteit, slimme oplossingen en het juiste (stijl)advies.

Nog niet helemaal overtuigd? Laten we eens kijken waarom je misschien niet meteen naar die telefoon hoeft te grijpen om een architect in te schakelen:

1. Budgetvriendelijkheid:

Laten we eerlijk zijn, het inhuren van een architect kan een behoorlijke hap uit je budget nemen. En laten we niet vergeten dat als de architect voorstelt om muren te slopen of te bouwen, dit extra kosten met zich meebrengt. Heb je daar wel budget voor? Ben je bereid om extra werk te steken in een nieuwe aanbouw? Wij begrijpen dat (ver)bouwen al duur genoeg is zonder alle bijkomende kosten. Daarom moedigen we je aan om eerst te kijken wat je kunt doen met de ruimte die je al hebt, voordat je grote investeringen doet. Niet helemaal thuis in deze wereld? Of heb je geen inspiratie? WOW WONEN begeleid je graag bij het kiezen van creatieve oplossingen.

2. Creatieve oplossingen:

Je zult versteld staan van wat je kunt bereiken met een beetje creativiteit. Soms zijn kleine aanpassingen, zoals het verplaatsen van meubels of het toevoegen van slimme opbergoplossingen, voldoende om je huis een compleet nieuwe uitstraling te geven, zonder de hele indeling te moeten veranderen. We merken dat onze (ver)bouwers vaak wel al een idee hebben over de indeling van hun woning, maar dat dat idee nog verder gefinetuned moet worden. Ons team van experten kan je hier zeker mee helpen. You can do it!

3. DIY-spirit:

Niets geeft meer voldoening dan het voltooien van een (ver)bouwproject met je eigen handen. Wij moedigen dan ook de DIY-spirit aan en geven je graag de tools en tips die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Of het nu gaat om het schilderen van een accentmuur of het installeren van nieuwe verlichting, met een beetje doorzettingsvermogen kun je veel zelf bereiken.

Natuurlijk zijn er situaties waarin het inschakelen van een architect wél de juiste keuze is. Als je een ingewikkelde renovatie plant of als je structurele wijzigingen wilt aanbrengen aan je woning, kan professioneel advies van onschatbare waarde zijn. Maar vergeet niet dat je altijd opties hebt, en dat je niet per se afhankelijk bent van een architect om je droomhuis te realiseren. Wil je wel graag een architect inschakelen, maar de kosten toch iets drukken? Doe dan op voorhand zelf het creatieve (denk)werk. Zo win je tijd en bespaar je geld! Wij helpen je ook bij het kiezen van de architect die het best bij jouw (ver)bouwproject past. 

WOW WONEN ondersteunt je, wat je beslissing ook is. Of je nu kiest voor een DIY-aanpak of besluit om een architect in te huren, wij staan klaar om je te helpen bij elke stap van je (ver)bouwproces. Dus ga ervoor, wees creatief en gun je woning een WOW-resultaat!

 

Boek nu jouw gratis WOW-call en we bekijken samen met jou je persoonlijke situatie!

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf