Slimmer en sneller (ver)bouwen? 3D scanning is the way to go!

Als je denkt aan het opmeten van je woning, komen waarschijnlijk beelden van eindeloos gedoe met meetlinten en vouwmeters in je op. Maar wist je dat er nu een moderne, veel efficiëntere methode bestaat die je de frustratie van handmatige metingen bespaart? Maak kennis met 3D scanning, de innovatieve oplossing die niet alleen nauwkeurigheid garandeert, maar ook een schat aan voordelen biedt voor iedereen die bezig is met een bouw- of renovatieproject. Onze WOW landmeter-expert Maxim vertelt je er in deze blog alles over!

De traditionele aanpak vs. 3D scanning

Stel je voor: je staat in je gestripte woonkamer, klaar om je woning volledig op te meten om je (interieur)architect een plan te bezorgen. Je meet op de traditionele manier, dus met een plooimeter of digitale afstandsmeter, en je hoopt dat je alle details nauwkeurig vastlegt. Maar laten we eerlijk zijn, dit is een proces dat zowel tijd- als arbeidsintensief is. En dat maakt veel ruimte vrij voor fouten.

Hier komt 3D scanning om de hoek kijken (pun intended). Deze manier van opmeten brengt de woning tot in het kleinste detail in kaart. Geen gedoe meer met vouwmeters, maar een geavanceerde, innovatieve technologie die alle zichtbare elementen rondom zich in enkele uren vastlegt, van muren tot zelfs de stijlen van de ramen. Dit resulteert in een meting met een nauwkeurigheid van ongeveer 3 millimeter doorheen de hele woning.

Innovatief en efficiënt 

Het proces van 3D scanning bestaat uit drie eenvoudige stappen:

  • Op de werf: Een 3D scanner meet ter plaatse de verschillende ruimtes op in de woning. De scanner staat strategisch opgesteld om alle zichtbare elementen vast te leggen.
  • Puntenwolkverwerking: De verzamelde gegevens samenvoegen tot één grote 3D scan, wat resulteert in een gedetailleerd beeld van de woning.
  • Scan omzetten naar 2D plannen in PDF: De 3D scan omzetten naar overzichtelijke 2D plannen, waarop alle details van de woning duidelijk te zien zijn. 

Het resultaat? Een nauwkeurig, correct plan dat de basis legt voor een succesvol bouw- of renovatieproject, dat je zo kan doorsturen naar je architect of aannemer. In plaats van enkele dagen te verspillen om alles op te meten, heb je nu in enkele uren een digitale scan klaar. 

De voordelen van 3D scanning: meer dan alleen nauwkeurigheid

Het potentieel van 3D scanning reikt veel verder dan alleen nauwkeurige metingen. Door de gedetailleerde informatie die het biedt, kunnen ontwerpfouten geïdentificeerd en gecorrigeerd worden nog voordat de renovatie begint. Van scheve muren tot ongelijke hoeken tot keldergaten, 3D scanning onthult elk aspect van de woning, waardoor het mogelijk wordt om deze zaken aan te pakken vóór de ontwerpfase.

En dat is nog niet alles. Dankzij 3D scanning kun je je ook een goed beeld vormen over het verloop van de werken. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd, wat zich vertaalt in een soepeler bouwproces, minder stress en een kleinere kans op fouten.

Besparen zonder in te leveren op kwaliteit

Elk huis is anders, elke renovatie ook. Vraag je je na het lezen van deze blog af of een 3D scan nuttig kan zijn voor jouw woning? Wij bekijken jouw persoonlijke situatie graag tijdens een WOW-call. Overtuigd, maar twijfel je nog over de kosten? Een 3D scan vraagt natuurlijk een investering, maar die verdien je in no-time terug door kosten die je bespaart door snellere bouwwerken en door verrassingen te vermijden.

Maxim en zijn team zetten zich in om plannen tot in het kleinste detail uit te werken, met oog voor precisie en professionaliteit. Een volledig plan heb je al binnen de 4 weken in handen, dus je kan zeer snel van start gaan.

Heb jij nog vragen over 3D scanning of over het opmeten van jouw woning in het algemeen? Boek jouw gratis WOW-call en onze experts helpen je graag verder! 

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf