Het verbouwverhaal van Daphne en Lucas: Van nieuwbouw-fanaten naar gemotiveerde verbouwers

WOW WONEN brengt regelmatig een bezoekje aan haar (ver)bouwers om hun evolutie op te volgen en om hun (ver)bouwverhaal te horen. Vandaag is het de beurt aan Daphne en Lucas. Dit toffe koppel, beiden prille dertigers, besloten hun avontuur aan te gaan in het schilderachtige Ruisbroek, een deel van Puurs-Sint-Amands. Samen hebben ze twee jonge kinderen, Cézanne en June, van 2 en 5 jaar oud. Daphne werkt bij Kind & Gezin als verpleegkundige en Lucas bij Energiehuis 3W+. Ze hadden dus hun handen al behoorlijk vol voordat ze begonnen aan dit grote renovatieproject.

Ze hadden nooit gedacht dat ze ooit zouden verbouwen. Ooit tevreden met een nieuwbouwwoning, vonden ze dit al snel te klein voor hun groeiende gezin. Toen de mogelijkheid zich voordeed om het huis van Daphne’s grootouders te kopen, zagen ze het potentieel en grepen ze de kans met beide handen aan.

Het charmante huis, gebouwd in 1964, straalt nostalgie uit, maar heeft ook de ruimte en de tuin waar ze van dromen. De tuin is voor hen dan ook 1 van de belangrijkste aspecten van de woning. Het is een plek waar de kinderen kunnen spelen terwijl de ouders tot rust komen. Binnen willen ze ruimte hebben zonder het beklemmende gevoel dat ze in hun vorige woning hadden ervaren. Een gezellige, warme omgeving die rust uitstraalt is voor hen essentieel, waar alles zijn eigen plekje heeft.

Met een Scandinavische en moderne stijl in gedachten, vermengd met een vleugje industrieel, willen ze een warme sfeer creëren. Ze willen de vrijheid hebben om hun eigen keuzes te maken, iets wat in hun vorige woning niet mogelijk was. Het starten van de renovatiewerken op kerstdag voelde als een symbolische stap naar een nieuw begin. Een nieuw jaar was op komst, het jaar waarin ze hun ‘forever home’ zouden verbouwen!

Het koppel nam meteen het heft in eigen handen, ondanks hun gebrek aan ervaring. Met behulp van YouTube, allerlei instructiefilmpjes en het WOW WONEN platform leren ze de fijne kneepjes van het vak. Maar niet alles verliep tot nu toe vlekkeloos; soms moeten ze een stap terugzetten en soms duurde een bepaald werk iets langer dan verwacht. Hun grootste uitdaging? De combinatie met de zorg voor hun kinderen, waarbij ze op een slimme manier de hobby’s van de kinderen planden rond de verbouwingswerken. Hun budgetraming was dan weer wél een meevaller. Mede dankzij onze bespaartips en door slim te onderhandelen met leveranciers, spaarden ze heel wat euro’s uit. 

Voor Daphne is de berging momenteel een bron van twijfels, terwijl Lucas zich zorgen maakte over de indeling van de badkamer. Gelukkig bood WOW WONEN niet alleen praktische hulp, maar ook nieuwe inzichten en het vermogen om dingen los te laten. Iets waar ze allebei heel dankbaar voor zijn. Zo hielpen we bij het kiezen van een passende voordeur, gaven we inspiratie voor hun droombadkamer en brainstormen we momenteel over een systeem voor de was in de berging.

Met een realistisch budget en de steun van subsidies van de overheid voor energiebesparende maatregelen, zijn ze vastberaden om van hun huis een duurzame thuis te maken. Zonnepanelen en een warmtepomp mogen hier dus niet ontbreken. Het einddoel? Een huis met twee grote slaapkamers voor de kinderen en een master bedroom op zolder, plus ruimte voor een bureau of dressing. En een tuin om U tegen te zeggen!

Het is een reis vol uitdagingen, maar Daphne en Lucas kijken enthousiast uit naar de toekomst, wetende dat ze met elke stap dichter bij hun droomhuis komen. Als alles goed gaat, dan staat er deze Kerst een kerstboom te pronken in hun woonkamer! Bij WOW WONEN zijn we natuurlijk trots om hen te begeleiden in dit proces en zijn we nauw betrokken bij elk aspect van hun renovatie. We wensen Daphne en Lucas dan ook heel veel succes

Ben jij net als dit jonge koppel ook een woning aan het (ver)bouwen? Boek dan nu je GRATIS WOW-call en ontdek hoe wij je kunnen begeleiden van A tot Z!

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf