Parketvloeren: 5 mythes ontkracht

Twijfel je nog over een houten vloer? Lees hier 5 redenen om wél voor echt parket te kiezen!

Parketvloeren hebben altijd een uitstraling van tijdloze elegantie gehad, maar we merken dat er onder onze (ver)bouwers nog steeds vooral twijfel heerst om voor dit type vloer te kiezen. Van de angst voor een hoge prijs tot ongerustheid voor water- en vlekbeschadigingen, er zijn vele redenen waarom mensen twijfelen, ook al zijn die angsten vaak mythes. Laten we al deze mythes eens grondig bekijken én ontkrachten, en op het einde van de blog ben je helemaal overtuigd van het feit dat parketvloeren absoluut een WOW-factor verdienen!

Mythe 1: Parket is te duur
 

Laten we dit misverstand meteen uit de weg ruimen: ja, parket kan een investering zijn, maar het hoeft zeker niet onbetaalbaar te zijn. Een slimme oplossing is om parketvloeren te beperken tot bepaalde delen van het huis, zoals de benedenverdieping, terwijl je op de  bovenverdieping voor een budgetvriendelijke optie kiest. Er zijn genoeg alternatieve materialen op de markt die mooi en kwalitatief genoeg zijn om op een bovenverdieping te leggen. Daar ga je minder met schoenen wandelen en dus kan je hier een vloer van € 25/m2 gaan plaatsen. Bovendien biedt WOW WONEN parket aan tegen interessante prijzen vanaf 65 euro per vierkante meter voor onze leden en bieden we zelfs workshops aan waar je de kunst van het plaatsen van parket kunt leren in enkele uurtjes, waardoor je geld bespaart op installatiekosten.

Mythe 2: Parket en water gaan niet samen

Veel mensen houden hun hart vast bij het idee van water en parket, maar dit is niet helemaal terecht. Ja, als water tussen de kopse kant van de planken sijpelt, kan dit mogelijk problemen veroorzaken. Maar normaal gesproken kan water dat gemorst wordt op parket geen kwaad, en parketvloeren kunnen zelfs perfect worden geïnstalleerd in keukens en badkamers. Er zijn verschillende afwerkingsmethoden beschikbaar, waardoor je kunt kiezen hoe onderhoudsvriendelijk je vloer moet zijn. En vergeet niet: een goede luchtvochtigheid (rond de 50-60%) is essentieel voor je parket én een gezond binnenklimaat. Zit je vast bij de keuze van de beste afwerkingsmethode voor jouw woning? Dan begeleiden wij je graag bij de zoektocht naar de perfecte parketvloer die bij jouw unieke situatie past!

Mythe 3: Parket en vloerverwarming zijn geen match

Hoewel massief parket inderdaad moeilijk te combineren is met vloerverwarming vanwege de isolerende eigenschappen, is dit geen probleem voor samengesteld parket met een eiken toplaag. In feite is het combineren van parket met vloerverwarming een veelvoorkomende praktijk die geen schade aanricht. De warmte en de charme van echt hout zijn ongeëvenaard, en parket biedt esthetisch gezien de beste optie voor jouw interieur.

Mythe 4: Angst voor vlekken

Parketvloeren kunnen tegen een stootje, en in geval van vlekken of beschadigingen kunnen individuele planken eenvoudig worden vervangen of je kan de toplaag zelf afschuren en opnieuw afwerken. Het herstellen van beschadigingen aan bijvoorbeeld PVC- of vinylvloeren vaak een veel lastiger en kostbaarder proces.

Mythe 5: Parket is minder duurzaam dan tegels

Niets is minder waar! Kijk maar naar oude woningen uit de jaren 20 of 30, waar parketvloeren nog steeds hun waarde behouden. Parket kan je opschuren en nieuw leven inblazen, waardoor het een bewezen visueel tijdloos materiaal is dat ook de tand des tijds doorstaat.

Conclusie: Parket = WOW!

Kortom, parketvloeren zijn een absolute winnaar als het gaat om het creëren van een WOW-effect in je woning. Met zijn tijdloze uitstraling, duurzaamheid, onderhoudsgemak en warme look, is parket de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een vloermateriaal dat zowel elegant als praktisch is. Dus waar wacht je nog op? Geef je huis de luxe uitstraling die het verdient met parketvloeren! 

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf