Slim duurzaam verbouwen

WOW HVAC EXPERT SVEN OVER DUURZAAM EN ENERGIEZUINIG VERBOUWEN

Duurzaam en energiezuinig zijn de sleutelwoorden geworden bij het ontwerpen of verbeteren van je toekomstige woning. Wil jij graag weten welk ventilatiesysteem het best bij jouw type woning past om de badkamer te verluchten? Of welke soorten warmtepompen er allemaal bestaan? WOW Expert Sven neemt je mee in de wondere wereld van HVAC, en deelt zijn tips als vaste WOW-partner graag met jou. Met zijn jarenlange ervaring zoekt hij naar de energiezuinigste oplossing voor eender welke woning.

Zijn tips voor budgetvriendelijk verbouwen? Die vind je aan het einde van deze blog!

Ventileren om schimmels te voorkomen
Een goed en gezond binnenklimaat begint met effectieve ventilatie. Schimmels gedijen in vochtige omgevingen, zoals de badkamer of wasplaats, en een gebrek aan ventilatie kan dit probleem  verergeren. Wist je trouwens dat het opspuiten van spouwmuren, hoewel het de isolatie verbetert, ook leidt tot slechte ventilatie en zo schimmelvorming kan bevorderen?

Er zijn verschillende ventilatiesystemen op de markt, elk met hun eigen kenmerken. Het verschil tussen systeem C+, dat verse lucht invoert via raamroosters en afzuigt in vochtige ruimtes, en het systeem D, een volledig mechanisch ventilatiesysteem waarbij zowel de toevoer als de afvoer van lucht mechanisch wordt geregeld. Welk systeem je uiteindelijk kiest, hangt dus af van de mogelijkheden van je woning en van je budget.

Slim verwarmen naargelang je budget
Naast ventilatie is de keuze van het verwarmingssysteem ook van groot belang. Er zijn verschillende  soorten warmtepompen beschikbaar, waaronder lucht-lucht (principe van een airco), lucht-water (ideaal voor vloerverwarming) en bodem-water (met diepteboringen in de bodem).

De keuze tussen vloerverwarming, radiatoren of airconditioning hangt af van jouw persoonlijke  voorkeur en de kenmerken van de ruimte. Vloerverwarming biedt bijvoorbeeld een constante  temperatuur en bespaart ruimte door het ontbreken van radiatoren. Denk eens goed na over de zaken die je écht belangrijk vindt.

Tips om budgetvriendelijk te besparen
Budgetvriendelijk
renoveren, wie wil dat nu niet? Het is mogelijk door zelf technieken te plaatsen en  doordachte keuzes te maken. Een gaswandketel installeren met het doel om later de omschakeling te  maken naar een warmtepomp, door alvast de juiste wachtbuizen klaar te steken, is een voorbeeld van  zo’n slimme aanpak.

Hoewel zelf renoveren aantrekkelijk kan zijn, is het inschakelen van een expert voor bepaalde  aspecten van onschatbare waarde. Een professional op vlak van HVAC kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de kanalisatie en debieten van de kanalen perfect berekend zijn, waardoor geluidshinder  verminderd wordt en dergelijke problemen voorkomen worden.

Kortom, het creëren van een energiezuinige thuis vraagt zorgvuldige planning en overwegingen. Door  de juiste keuzes voor ventilatie en verwarming te maken, kun je niet alleen genieten van een  comfortabel huis, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst. Zit je vast bij het bepalen van het  beste ventilatiesysteem voor jouw woning, of wil je concreet weten op welke manier je jouw woning best verwarmt? Wij helpen je graag verder. Plan nu een GRATIS kennismakingsgesprek in en ontdek hoe wij jou op een betaalbare manier kunnen begeleiden en ondersteunen met een WOW resultaat dat écht bij jouw woning past, en krijg exclusieve toegang tot de video’s vol tips van Sven en andere experts!

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf