Ongeïnformeerd starten kan je een keuken kosten!

Waarom een goed geïnformeerd (ver)bouwer er minstens twee waard is!

Tiene en Ellen van WOW WONEN

Vorige week stond ik, Ellen, op een feestje en raakte ik aan de praat met een jonge dame die me met veel enthousiasme vertelde over de woning die haar vriend en zij net hadden gekocht.

Ze vertelde mij met een vonk in haar ogen over hoe de woning er uit ziet en wat ze ermee willen doen. Het enige probleem (volgens hen 😉) was dat ze nog niet wisten met welke architect ze gaan samenwerken…

En toen begon een toch wel interessante dialoog.

Ik: “Amaai, dus hele grote verbouwplannen?”

Zij: “Nee, heel groot zijn ze niet. We gaan de woning wel volledig “strippen” en eventueel een kleine uitbouw aan de keuken zetten, maar het is niet dat we alleen de voorgevel laten staan en alles terug gaan opbouwen.”

Ik: “Ah en waarom ga je dan een architect aanspreken?”

Zij: “Ik heb een architect nodig want ik ga toch grondige renovatiewerken doen waarin we de elektriciteit en het sanitair willen vervangen. Er is ook een muur die we willen wegnemen dus naar stabiliteit toe is dit toch ook iets waar we een architect voor nodig hebben…”

Zo zie je maar… Veel verbouwers denken een architect nodig te hebben maar dit is meestal niet het geval. Met een goede aannemer en een stabiliteitsstudie door een ingenieur kan je ook al veel werken uitvoeren. Dit wil zeggen dat je toch al een grote kost aan het begin van je project kan besparen.,

Ben jij ook aan het bouwen of (ver)bouwen en heb je vragen? Neem dan contact op met WOW WONEN en we bekijken samen hoe je het maximale uit je plannen haalt!

Interessant? Deel dit gerust op je favoriete sociale media!

Misschien vind je dit ook interessant?

wow wonen platform live gebruiken op de werf
wow wonen haalt het maximale uit je grondplan en techniekplan
live support van wow wonen op de werf