Met veel plezier kijken we terug naar de Bouw en Reno beurs te Antwerpen. We vonden het fantastisch zoveel lezers en volgers ook eens live te ontmoeten.
Daarnaast spraken we veel (ver)bouwers en verwelkomden we (met open armen) nieuwe leden in onze WOW-community.
We lijsten de 5 meest inspirerende tips op die we vanuit onze ervaring op de beurs hebben ontdekt:
1. Ga niet zonder digitaal of papieren ontwerp aan de slag.
Velen maken de fout ideeën en informatie in het hoofd te onthouden. Voorkom deze misstap en ga aan de slag met het maken van jouw “visionboard”, de opmeting en het maken van je ontwerp. Hoe kan je trouwens aan je aannemers een goede offerte vragen als ze niet kunnen zien/begrijpen wat jij wil?
2. Denk niet te laat aan je interieur.
Creëer eerst je interieur en dan de “schil” van je woning. Oké, je woning dient er aan de buitenkant mooi uit te zien, maar het is in je interieur dat je moet leven. Daarom is het belangrijk om tot op de vierkante cm te weten wat waar komt. Van stopcontacten, tot de wasbak, tot een staande lamp,…Hoe vroeger je van alles op de hoogte bent, hoe meer tijd en geld je zal besparen én hoe rustiger je (ver)bouwproces zal verlopen.
3. Behoud zelf de controle over je (ver)bouwproces.
Hoe meer je zelf weet wat er wanneer dient te gebeuren, hoe beter. Zo voorkom je problemen, kan je goed met aannemers communiceren én verlies je het minst geld aan verkooppraatjes.
4. Laat je omringen door goede vakmensen.
Dit is iets wat voor zich spreekt, maar informeer goed voor je met aannemers in zee gaat. Kies je aannemers zorgvuldig, zorg dat alles juist op de offerte omschreven staat en let op de kleine lettertjes.
5. Ga gestructureerd aan de slag.
Is alles een beetje veel? Voel je jou overdonderd met informatie en zie je soms door het bos de bomen niet meer? Just so you know… Je bent niet alleen.
Maak voor jezelf een goed stappenplan en ga gestructureerd en georganiseerd aan de slag.
Ben jij ook aan het bouwen of (ver)bouwen en heb je vragen?
Je bent niet alleen! Daarom organiseren wij vrijblijvende “babbels“. Tijdens ons gesprek horen we graag waar je mee zit en zoeken we samen naar een oplossing.